de-petrignanies.reismee.nl

Alweer een maandje onderweg!

Alweer een krap maandje onderweg! En Nederland met haar wind en koude weer lijkt dan ook ver weg... Na een paar weken easy travelling in Maleisie zijn we vandaag voor het eerst op één van onze hoofddoelen van onze reis: Cambodja! Het begon allemaal lekker relaxed met een hobbelige aankomst op het vliegveld in Phnom Penh, Juliette die had bedacht toch nog even te gaan plassen in het vliegtuig (zonder naar de wc te gaan... en daarmee haar moeder helemaal onder te piesen), geruzie tussen "mampa" en "mimi" bij het regelen van het visum en het zoeken naar dollars om de taxi überhaupt te kunnen betalen... :-) Maar dan zitten we nu toch eindelijk in een erg fijn hotel met zwembad en een balzaal van een kamer met dito bed. So far, so good! Morgen maar eens op pad om de stad te ontdekken en de kinderen weer eens uit te laten waaien... Maar wat heeft Maleisie ons dan gebracht? In ieder geval het volgende inzicht over reizen met kinderen: * Kleine meisjes houden erg van coca cola! * Maleisiers kunnen niet geloven dat het haar van Juliette echt is... hahaha. * We weten nu hoe het is om beroemd te zijn; de meisjes worden vaak zonder te vragen op de foto gezet met zoon of dochterlief. En door het voltallige personeel van een restaurant te worden aangestaard (vanwege die kleine "blonde" kindertjes) terwijl je met stokjes je rijst probeert te eten, is nu ook voor ons normaal. * Juliette helemaal gek wordt van dat geknijp in d'r wangetje. * Soraya voor alle diertjes bang is. * Juliette dierenvriend nr. 1 is. * De meisjes houden best van een bergwandeling en ze kunnen ook prima een backpackerslodge aan (maar dat doen we maar niet meer, want hun ouders verrekken tegenwoordig hun nek op die keiharde bedden). * Maleisie is in ieder geval een erg makkelijk land om te reizen met kleine kinderen, dus zeker een aanrader als je een keer in de winter naar een warm land wilt.. Doei! Carolijn P.S. Zie de kaart voor onze reisroute.

jo soudijn

Gezellig om op deze manier wat van jullie avonturen te lezen. Totnu toe was het in ned. zeeeeeer warm. Vanaf vandaag weer wat kouder. Iedereen is zo bruin als een okkernootje ; )
Missen jullie ons al? Zal wel niet. Wij leven hier ook maar ons leven. En dat gaat goed.
Groetjes, ook aan de kleine meisjes, jo;mam;oma

Soraya

Lieve oma,

Je mag op mijn feestje komen en ik wil een fiets die helemaal geel is met vlindertjes en met bloemetjes en ook met een slot, met 2 (!) wielen. En ook gewone bessen eten en plukken bij jou in de tuin. En dan mag jij logeren bij mij op mijn kamer en dan kunnen we lekker spelen.

Soraya.

Ome Werner & Co.

Ik hoop dat jullie lekker bezig zijn om te genieten van alle pracht en praal die de oosterse landen te bieden hebben. Plassen op mama en papa mag, maar alleen in het zwembad denk ik. Papa gooit tenslotte zijn telefoon er ook in. Wij denken veel aan jullie en hopen dat alles lekker loopt.
Qua weer - geen commentaar ;-)
Onze kleine groeit als kool, en de grote denkt het ultieme antwoord gevonden te hebben: Nee.

Dikke kus aan jullie allemaal, zorg goed voor elkaar,

Liefs, Werner & Co.

jo soudijn

Lieve Soraya,
dat is lief dat ik mag komen en ook mag logeren. Doen we !.
Hier gaan de plantjes nu groeien. Als jullie terug zijn, is alles wel groot. Net als jullie, denk ik.
Veel plezier. Kus voor jou en ook voor Juliette van oma

Annemieke

Super om zo met jullie mee te kunnen leven. Nu nog even de inzichten in jezelf die jullie hebben gekregen, toch?

Ik ben trouwens vandaag weer voor het eerst op werk. Bevalt wel moet ik toegeven. Maar ja, zo'n eerste dag is altijd rustig inkomen.